Malumunuz TÜBİTAK bir karar aldı ve artık pisi paket yöneticisi yerine debiana geçildi.Peki neden yani yıllarca emek harcanıp sonra bir anda terk edildi buna değinelim önce...
 Pisi gibi özgür paketler gönüllüler tarafından yenilenir ve programlar eklenir.Ancak pardus asla tam olarak ubuntu kadar yaygın olmadı.Hatta Türkiye'de bile ubuntu kullananlar her dönem pardus dan fazlaydı.Pisi ye program eklemek demek belli bir seviye gerektirirki pardus kullanıcılarının çoğu hayatında ilk kez linux görmüşlerdi.Bu durumlar nihayetinde pisi nin zayıf omasına neden olduki ondan kat be kat büyük (hatta içinde steam bile bulunan ubuntu gibi devlerinde tercihi) Debian karşısında şansını sıfırladı.


 Dünyaca kullanılan ve herkesin bir şey kattığı debian dururken piside ısrar etmek doğrumudur?


Durun tahmin edin peki bu geçişden en çok kim haklı isyan eder? Tabiki pisi ye gece gündüz uğraşan abilerimiz.Zaten onlar emeklerimiz heba olmasın diye Pardus Anka ve Pardus Troya yı geliştirdiler.Onlar haklı olarak biraz kırgın ama bu şahsi ve ya kişisel bir proje değil.Sloganıda belli milli slogan o yüzden artık kendi başımıza areket etceğimize PARDUSU MUZA sahip çıkalım.Tabi kızanlar sadece onlar değil bide bu milli yazılımsa her şeyi ile özel olmalı diyenler.Onlara şu noktada katılıyorum pisi gitti eyvallah ama çomar,kaptan vs. onlar nerede ? Şuan onlar yok ama benim kesin kanaatim pardus eli güçlendikçe ve bir şeyler oturdukça onlarında geri gelceği yönünde.

Tabii unutmamak lazım ki debian la kesin başarı gelcek demek yanlış bekleyip görceğiz...


1 yorum:

  1. If you're attempting to burn fat then you need to start using this totally brand new personalized keto diet.

    To create this service, licenced nutritionists, fitness trainers, and chefs joined together to provide keto meal plans that are effective, convenient, economically-efficient, and satisfying.

    Since their grand opening in January 2019, 100's of individuals have already transformed their body and well-being with the benefits a professional keto diet can provide.

    Speaking of benefits: clicking this link, you'll discover 8 scientifically-proven ones given by the keto diet.

    YanıtlaSil

 
Top